دنا نما: دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد به نحوه خرید و نگهداری از ماهی قرمز هشدار داد.
فرشاد حیدری افزود: به شهروندان توصیه میشود ماهی قرمز عید از مراکزی معتبر خریداری کنند و توجه داشته باشند ماهی خریداری شده باید عاری از هر گونه زخم و فرورفتگی و بیرونزدگی در قسمت چشم باشد و دارای چشمانی براق و شنای طبیعی باشد.
وی افزود: پولکهای ماهی قرمز نباید ریخته و باید بدنش ظاهری سالم داشته باشد هرچند که ماهی سالم در آکواریوم به هنگام شنا و تحرک بالا از ماهی مریض و ناسالم قابل تشخیص است.
حیدری به شهروندان توصیه کرد به هنگام خرید ماهی از دستکاری آن توسط کودکان جلوگیری شود و اگر ماهیان دیگری در منزل نگهداری میشود نسبت به جداسازی ماهیان بیمار از ماهیان سالم و ضدعفونی کردن ظروف نگهداری ماهی اقدام شود.
مسئول روابط عمومی ادارهکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: بهتر است ماهی تنگ در دو لیتر آب نگهداری شود و آب تنگ هر روز تعویض شود تا ماهی از اکسیژن بیشتری برای تنفس برخورد باشد و مناسبترین دما برای پرورش ماهی قرمز بین ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.
حیدری ادامه داد: آب لولهکشی به دلیل برخورداری از کلر فراوان بهتر است ۲۴ ساعت در یک ظرف گشاد دهان باز نگهداری تا گاز کلر آن متصاعد شود و سپس نسبت به تعویض آب ماهی اقدام شود.
وی در ادامه به غذای ماهی قرمز اشاره کرد و افزود: این گونه ماهی بایستی با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود و بهتر است که غذا در سطح آب و به میزان کم و یک بار در روز شناور بماند تا بدین وسیله آب تنگ کثیف نشود.
این مسئول ادارهکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه ضمن توصیه به شهروندان مبنی بر عدم رهاسازی ماهیان قرمز در رودخانهها و تالابها افزود: از خرید برخی جانوران دریایی نظیر حلزون آبزی و لاک پشت مینیاتوری که چند سالی وارد بازار شده، به دلیل تهاجمی و غیربومی بودن خودداری کنند.