حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۱۶ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 6 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2553 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 204×
نیاز ۱۱۰ میلیارد تومانی برای اجرای فاز دوم سد کوهبرد
شناسه : 14085
2
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای اجرای فاز ۲ و آبیاری زمین های پایین دست سد به بیش از ۱۱٠ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که باید از محل اعتبارات ملی تأمین شود.

به گزارش دنانما، سد مخزنی «کوهبرد» به عنوان تنها سد خاکی کهگیلویه، یکی از پروژه‌های مهم حوزه آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی محسوب می‌شود.
عملیات اجرایی این سد از سال ۱۳۹۰ با هدف توسعه و تحول در بخش کشاورزی، گردشگری، اشتغالزایی و آبیاری بیش از ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی دیم حومه غربی دهدشت آغاز شد.
روند اجرایی این سد طی چند سال به دلیل کمبود اعتبار به خوبی پیش نرفت و نیز تعطیل شد که سرانجام در سال ۱۳۹۶، توسط شرکت خصوصی فاز اول آغاز به کار کرد.در سفر هیات دولت سیزدهم به استان کهگیلویه و بویراحمد، محرومیت زدایی و تسریع در روند اجرایی پروژه های نیمه تمام در اولویت قرار گرفت و با تخصیص اعتبارات لازم در این سفر، فاز اول سد کوهبرد تکمیل و در اولین بارندگی پاییز سال ۱۴۰۱ آبگیری شد.
حال با گذشت سه سال از آبگیری این سد، همچنان فاقد شبکه انتقال و پمپاژ لازم است و اراضی پایین دست آن همچنان تشنه آب هستند، شواهد نشانگر محقق نشدن اهداف این پروژه حیاتی است.
یدالله رحمانی در بازدید از سد کوهبرد کهگیلویه، اظهار کرد: سد شهید دلنسب کوهبرد با هدف آبیاری اراضی کشاورزی مستعد این منطقه، کنترل سیلاب های فصلی و توسعه گردشگری، اشتغالزایی و جذب گردشگر در شهرستان کهگیلویه احداث شد.
وی خاطرنشان کرد: این سد پس از ۱۲ سال در سال گذشته به بهره برداری رسید اما به دلیل اجرا نشدن فاز ۲ عملا استفاده ای از آن نشده است.
رحمانی تصریح کرد: اعتبارات استانی برای اجرای فاز ۲ محدود است و باید از اعتبارات ملی استفاده کنیم و این مستلزم کمیسیون ماده ۲۳ می باشد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: اسناد و مدارک آن توسط سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی آماده و برای قرارگرفتن در بودجه سال آینده پیگیری می شود.
وی اظهار داشت: برای اجرای فاز ۲ و آبیاری زمین های پایین دست سد به بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که ۱۰ میلیارد آن مطالبات پیمانکار، ۸۰ میلیارد تومان اجرای شبکه برق و ایستگاه پمپاژ و بیش از ۲۰ میلیارد تومان نیز برای شبکه انتقال خواهد بود.
رحمانی تصریح کرد: با تکمیل فاز ۲ این سد ضمن آبیاری بیش از ۳۵۰ هکتار زمین زراعی و افزایش تولید محصولات کشاورزی، از فرسایش خاک جلوگیری و کنترل روان آب‌ها و ذخیره‌سازی آب باران انجام می شود.
وی به بعد اشتغالزایی این پروژه اشاره کرد و گفت: این سد زمینه اشتغال بیش از ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم را فراهم می کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.