حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۸ خرداد , ۱۴۰۵ Friday, 29 May , 2026 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5194 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد اعضا : 8 تعداد دیدگاهها : 904×
روایت میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد از بازارچه‌ها، موزه یاسوج و حواشی سد شاه‌قاسم
0
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد از آخرین وضعیت بازارچه‌های صنایع دستی، علت تأخیر در افتتاح موزه یاسوج، ظرفیت‌های مغفول گردشگری استان و همچنین پیگیری تخلفات مربوط به اخذ ورودی غیرقانونی در سد شاه‌قاسم خبر داد.

به گزارش دنانما، مجتبی امیرحسینی عصر امروز شنبه دوم خرداد با اشاره به جنگ‌های ۱۲ روزه و رمضان اظهار کرد: ملت ایران به دشمن نشان داد که ریشه در تمدن داشتن می‌تواند باعث پایداری شود و از لحاظ تاریخی، سرزمین ایران قابل مقایسه با تاریخ آمریکا و اسرائیل نیست.

وی افزود: در این جنگ نشان دادیم که مردم ایران ریشه در این خاک دارند و به راحتی در مقابل دشمن سر خم نمی‌کنند. مردم ایران تنها ملتی هستند که در زمان جنگ نه تنها خروج از کشور نداشته بلکه افرادی که خارج از کشور بودند به میهن بازمی‌گردند.

کلنگ‌زنی سه بازارچه صنایع دستی در استان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد با تشکر از حمایت‌های استاندار استان و همکاری مدیران دستگاه‌های اجرایی گفت: در سال گذشته کلنگ‌زنی سه بازارچه صنایع دستی در یاسوج، دهدشت و گچساران انجام شد.

وی تصریح کرد: با سفر وزیر میراث فرهنگی به استان و حضور در بافت تاریخی دهدشت اتفاقات خوبی افتاد و قسمتی از بازار بافت تاریخی وارد فاز اجرایی احیا شد. این پروژه می‌تواند به عنوان نخستین بازارچه صنایع دستی استان در اختیار هنرمندان قرار گیرد.

امیرحسینی با بیان اینکه سرمایه‌گذار برای راه‌اندازی این بازارچه اعلام آمادگی کرده است، خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت دهدشت و ضعف زیرساخت‌های رفاهی در این شهر، درصدد هستیم فضای مناسبی برای مسافران و گردشگران آماده کنیم.

وی افزود: بازارچه صنایع دستی یاسوج در پارک اسکان با مساحت سه هزار متر مربع در حال ساخت است که در صورت تأمین اعتبار و ساخت کامل، می‌تواند علاوه بر ایجاد فضایی برای فعالیت فعالان صنایع دستی، با توجه به مجاورت با دهکده دفاع مقدس، ظرفیت خوبی برای برخی دیگر از فعالیت‌های گردشگری باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بازارچه صنایع دستی با زیربنای دو هزار متر مربع در گچساران در حال ساخت است و این روستا به‌عنوان یک روستای گردشگری و صنایع دستی ثبت شده و ایجاد این بازارچه می‌تواند به فعالیت بهتر هنرمندان صنایع دستی کمک کند.

وی به ثبت جهانی روستای «مارین» در گچساران گریزی زد و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌ها، پتانسیل و موقعیت جغرافیایی این روستا، با افتتاح تونل «دیل»، این روستا به‌عنوان یک روستای گردشگری جهانی تأثیرگذاری خاصی در منطقه دارد.

امیرحسینی با اشاره به کمبود سرمایه‌گذار خاطرنشان کرد: با توجه به تعداد بالای فعالان صنایع دستی در استان، مراحل ثبت انجمن صنایع دستی استان در حال انجام است که این انجمن برای حل مسائل و مشکلات هنرمندان می‌تواند راهگشا باشد.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی افزود: یکی از مهم‌ترین مواردی که به معاون صنایع‌دستی و مدیران شهرستانی تأکید می‌شود، جلوگیری از انحراف در این تسهیلات است.

دلیل تأخیر در افتتاح موزه یاسوج چیست؟

مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کشف قبرستان تاریخی «لما» در سال ۸۷ گفت: ۶۰ گور تاریخی در این قبرستان کشف شده و در فروردین امسال نیز یک گور جدید در این قبرستان کشف شد که اقدامات لازم برای حفاری و مطالعه آن در حال انجام است.

وی به ثبت هشت هزار و ۷۰۰ شی تاریخی و باارزش در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها، افتتاح هرچه زودتر موزه یاسوج و استقرار این اشیا در این موزه برای استفاده مردم است.

امیرحسینی با اشاره به شرایط جنگی و تعطیلی موزه‌های کشور خاطرنشان کرد: مخزن موزه تکمیل و آماده بهره‌برداری است و شرایط جنگی باعث کندی روند افتتاح این مجموعه شد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳۰۰۰ هزار استعلام برای طرح‌های توسعه‌ای استان پاسخ داده شد و ۴۰ مورد ثبت معنوی و ۱۰۰ مورد ثبت اشیای تاریخی انجام شد.

مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مرمت آثار باستانی و تاریخی در استان گفت: در سال گذشته «قلعه ضرغام‌آباد»، «پل پاتاوه»، بافت تاریخی دهدشت و «امامزاده محمود» از جمله مهم‌ترین مواردی بود که مورد مرمت قرار گرفت.

وی تصریح کرد: سیاست ما ساختن آلاچیق و سرویس بهداشتی نیست؛ وقتی آلاچیق و سرویس بهداشتی ساخته شود، گردشگر با استفاده از این آلاچیق تفریح کرده و هیچ منفعت اقتصادی برای استان ندارد. سیاست ما در استان، رونق فضاهای بوم‌گردی است؛ ظرفیتی که می‌تواند به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار کمک کند.

سی‌سخت؛ ظرفیت گردشگری قابل استفاده در چهار فصل سال

امیرحسینی با بیان اینکه شهر سی‌سخت با آرامش خاصی که دارد، می‌تواند در فصل‌های پاییز و زمستان گردشگر سلامت جذب کند، خاطرنشان کرد: متأسفانه در شهر سی‌سخت، گردشگری به فصول بهار و تابستان و استفاده از مناطق محدودی مثل چشمه‌میشی و کوه‌گل ختم می‌شود و دیگر ظرفیت‌های گردشگری مغفول مانده است؛ موضوعی که در شهر یاسوج نیز با تمرکز گردشگران بر آبشار یاسوج، موجب غفلت از دیگر ظرفیت‌ها نظیر پارک جنگلی یاسوج شده است.

وی با اشاره به مشکلات جاده ارتباطی کوه‌گل سی‌سخت افزود: در سال ۱۴۰۰ بالغ بر شش میلیارد تومان برای این مسیر هزینه شد و به‌دلیل شرایط جغرافیایی، بارش سنگین برف و ریزش بهمن، بازگشایی و بهسازی این مسیر نیازمند اعتبار و هزینه بیشتری است.

مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد گفت: منطقه گردشگری کوه‌گل تحت مدیریت سازمان محیط زیست است و با توجه به این موضوع، میراث فرهنگی در این منطقه توانایی مانور آنچنانی ندارد.

وی تصریح کرد: عوارض پروانه ساختمانی طرح‌های گردشگری شهر یاسوج با همکاری شورای شهر و شهرداری یاسوج تا ۹۵ درصد کاهش یافته و فرماندار و شهردار سی‌سخت نیز قول مساعد داده‌اند که چنین روندی را در این شهر برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنند.

اخذ ورودی غیرقانونی در سد شاه‌قاسم با سوءاستفاده از سربرگ میراث فرهنگی

امیرحسینی به موضوع اخذ ورودی در سد شاه‌قاسم یاسوج پرداخت و خاطرنشان کرد: طی یک تفاهم‌نامه بین آب منطقه‌ای و گردشگری استان، مدیریت این مجموعه در سال‌های گذشته به بخش خصوصی واگذار شده بود که با اتمام این تفاهم‌نامه، متأسفانه برخی افراد با سوءاستفاده از سربرگ میراث فرهنگی استان، باقی‌مانده از قرارداد سابق، اقدام به اخذ ورودی غیرقانونی در این مکان کرده بودند.

وی افزود: این موضوع با طرح شکایت از سوی میراث فرهنگی و همچنین آب منطقه‌ای استان پیگیری شده و چنین اقدامی از طرف ما به‌عنوان یک تخلف محرز و غیرقابل بخشش در حال پیگیری است.

مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در پایان با اشاره به انجام حفاری‌های غیرمجاز گفت: به افراد سودجو اعلام می‌کنیم که تحت هیچ شرایطی از تخلفات در این زمینه گذشت نمی‌شود و هیچ مجرمی شامل عفو نخواهد شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.